ОБЛАСНА АКЦІЯ
«З любов’ю в серці, з вірою в душі»

День Соборності України

За ініціативи обласної Ради лідерів учнівського самоврядування оголошено обласну акцію «З любов’ю в серці, з вірою в душі», яка проходитиме в рамках Дня Соборності України (22 січня) та Дня рідної мови (21 лютого).

День Соборності України

Органи учнівського самоврядування області активно відгукнулись на ініціативу й долучились до першого етапу акції, просвіченого Дню Соборності України – одного з найважливіших віх історії власної державності. Сто один рік тому було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською народною республікою. Українці, які протягом століть жили у двох ворогуючих імперіях, нарешті об’єдналися в одній українській державності.

Юні лідери Донеччини доказують свою активну громадянську позицію діями. Більшість освітніх закладів міст, районів області долучились до акції і провели самі різноманітні заходи – уроки Соборності  та гепенінги «Разом сильніші», семінари, круглі столи, презентації на  теми: “Твоєю силою, волею, словом…”, “Незалежність починається з тебе”, “Без Соборності немає незалежності”, “В єдності сила”, “Українська революція та перша незалежність”; ділові ігри, вікторини, флешмоби, стріми, диспути, брейн-ринги, ток-шоу, гутірки, екскурсії (у тому числі віртуальні) до музеїв, тематичних виставок, місць пам’яті, пов’язаних із подіями Української революції.  Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному організації роботи обласної Ради лідерів учнівського самоврядування з національно-патріотичного виховання.