Обласна акція «Наша мова – наша краса і сила!»

27 жовтня українці святкують День української писемності та мови. День української писемності та мови традиційно приурочений до дня пам’яті Нестора Літописця, який стояв біля витоків української писемності.

Мова спроможна надати відчуття єдності зі своїми нащадками, своєю родиною, національністю. Вшановуючи та розповсюджуючи мову, українці відстоюють не тільки свої власні інтереси, а й інтереси власної держави. Мова є, була і буде для українців символом свободи. З кожним роком українська мова розквітає, носіїв рідної мови стає більше, молодь все частіше популяризує українську в соціальних мережах та спонукає до її вжитку у мовленні.

Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості проведена обласна акція «Наша мова – наша краса і сила!» до якої долучилися близько 1000 учнів закладів освіти Донеччини. Юні патріоти розміщували тематичні світлини: декламували вірші, малювали стіннівки, розробляли флаєра, згадували твори відомих українських письменників.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою, яка є – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі «Facebook» за хештегом: #нашамова2024 #ПозашкілляДонеччини