Обласна акція малюнків «Україна – вільна держава»

Україна відзначає День Української Державності 28 липня, у день хрещення Київської Русі-України. Це свято покликане утверджувати зв’язок українців, які живуть нині, з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу.

Це свято має виховати в кожного громадянина України розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.

Нині в багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців, ми можемо побачити, можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, як сотні років тому, приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше —  ставлення до України й до ворога.

Цим святом ми нагадуємо собі і світу, що сучасна Україна є спадкоємицею державотворчої традиції, якій понад 1000 років та витоки якої саме у Києві.  

Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості проведено обласну акцію малюнків «Україна – вільна держава», до якої долучилося біля 500 учнів закладів освіти Донеччини.

Вітаємо всіх українців з Днем Української Державності! Нехай це свято зітре кордони та об’єднає українців у всьому світі, мудрість та сила дасть натхнення, а незламний дух ніколи не згасає! Бажаємо зміцнення української ідентичності заради процвітання України!

Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі «Facebook» за хештегом: #моядержава2023 #ОПДЮТ