Події 80-річної давності. Пам’ятаємо.

Ще відплатим катам!
Ще по рідних степах
із піснями пройдем бойовими, –
не розбійники ж ми,
хоч живем у лісах,
ми повстанці — сини України!

З метою відзначення 80 років із часу створення Української Повстанської Армії, ознайомлення вихованців з історією бойового партизанського формування, Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості було проведено обласну акцію «Боротьба України: сьогодні та 80 років тому», до якої долучилося більше 50 вихованців ЗПО області.

Під покровом Пресвятої Богородиці українське козацтво здобувало волю та свободу для нашої Батьківщини. УПА були єдиною в Другій світовій війні армією, яка ставила собі завданням захист українців.

Сьогодні Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА. Віримо, що саме в наш час ця боротьба закінчиться перемогою. Це важливо для України – для самого існування нашої ідентичності, культури та держави, адже неможливо не помічати, що російський режим націлений на геноцид українців. Але це також важливо для всього цивілізованого світу. Тому що від результатів цього, без перебільшення, екзистенційного протистояння залежить, хто здобуде перевагу – демократії і міжнародний порядок, заснований на правилах та повазі, чи імперії й тиранії.

Ми завжди боронили свої кордони від ворогів, боронимо їх і зараз. Наші захисники стоять на захисті суверенітету України. Тож вшануймо наших славних предків – козаків, наших воїнів та наших захисників!

Переглянути тематичні роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі «Facebook» за хештегом #БоротьбаУкраїни2022 #ПозашкілляДонеччини