Захопливий світ парламентаризму!

Навчання демократії та формування громадянських компетентностей є одним з основних завдань сьогодення. За ініціативи Освітнього центру Верховної Ради України першого квітня Донецька обласна рада лідерів учнівського самоврядування долучилася до другого онлайн-уроку із серії оновлених парламентських уроків для школярів середніх і старших класів. Тема уроку «Мій парламент: розумію та впливаю. Яка структура парламенту?»

Цікаву подорож у захопливий світ парламентаризму провели тренери ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» Леся Юрчишин та Марія Гриньова. Під час дискусії діти й дорослі разом шукали відповіді на питання: яким має бути політичний лідер? як стати Народним депутатом України? хто і для чого об’єднується у Верховній Раді України? чи кожен може обирати й бути обраним? Учасники поглибили розуміння місця й функцій парламенту в структурі органів державної влади в нашій країні.

Наприкінці уроку учнівська молодь дійшла висновку, що парламентська робота – це цікаво. Отже, перші кроки на шляху до парламентаризму вже зроблені. Лідери учнівських самоврядувань сподіваються на нові зустрічі.

Сила України в кожному з нас!