Українська музика, затишна домашня атмосфера і, звісно ж, смачні українські страви (вареники, борщ, голубці, деруни) – все це виховує зацікавленість дітей до традиційних страв української кухні, повагу до культури й спадщини нашого народу та патріотизм.
В гуртку «Здорове покоління» (керівник Шевченко А. О.), в рамках дистанційної роботи, проведено цикл занять за темою «Українська смакота – з давнини до сучасності». Мета заходу – викликати інтерес маленьких вихованців до традиційного харчування українців як засобу збереження та зміцнення здоров’я. Спільно з батьками й бабусями діти вивчали прислів’я та приказки про українські страви, поглиблювали знання про основні страви української кухні та користь здорового харчування, про звичаї українців зустрічати гостей хлібом-сіллю.
Адже національна кухня – це душа народу. Вивчаючи народну кухню – краще пізнаєш характер народу, його цінності.