5 грудня – Міжнародний день волонтера

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014. Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких випадків виросло в потужний громадянський рух. Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність.

Волонтерський рух лідерів учнівського самоврядування Донеччини – це мобільна резервна армія України, яка діє за покликом серця, віддає свою енергію, час заради допомоги іншим. Лідери учнівського самоврядування Ради старшокласників Краматорської міської ради до Міжнародного дня волонтера ініціювали челендж #Вітаюволонтера#, в якому запропонували опублікувати тематичне фото, відео.

Лідер учнівського самоврядування Аліка Юрченко, як волонтер Волноваського товариства Червоного Хреста України презентувала його роботу перед мешканцями міста. З захопленням розповідала про допомогу вразливим верстам населення, пошук безвісти зниклих осіб, поліпшення життєвих умов, відновлення інфраструктури

Лідери «Парламентської республіки» м. Дружківки організували збір макулатури та передали виручені кошти дітям-сиротам, допомагали літнім мешканцям міста, брали участь в акції «Нагодуй безпритульних тварин», подарували книги й смаколики багатодітним сім’ям.

            Лідери Покровського району у рамках благодійної акції «Зігрій захисника» та «Лелеченя добра»  передали теплі речі, малюнки-листівки, печиво для захисників та іграшки у дитячий будинок.

Волонтери – це ми, я і ти!

добро, даруючи радість усім,
Ти ділишся щастям і серцем своїм.
Ти твориш добро, даруєш надію,
Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії.

Волонтери – це мобільна резервна армія України. У ній є свої постачальники, медичні підрозділи, авторемонтні майстерні, медичний транспорт, служба тилу (яка виробляє необхідні для армії речі і продукти), засоби масової інформації (волонтери стають відомими блогерами поки пишуть звіти в соцмережах). Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин. Нерідко волонтерам доводиться ризикувати власним життям заради порятунку інших

Волонтерський рух лідерів Донеччини це мобільна резервна армія України

Хорошим подарунком на День волонтера буде наша допомога – невеликий благодійний внесок, прояв турботи і теплоти по відношенню до тих кому це потрібно

Волонтер – той, хто добровільно, за покликом серця, віддає свою енергію, час, ресурси і,  частину свого життя заради допомоги іншим.