Чарівний світ української мови

Чарівний світ української мови

Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.

Вихованці гуртка «Юні правознавці» (керівник гуртка Марина Сергіївна Бурлачка, Краматорський коледж технологій та дизайну) відвідали організований зусиллями ГО «Українська Ініціатива» за всебічного сприяння Департаменту освіти і науки Донецької ОДА, урочистий захід до Міжнародного дня рідної мови. Захід відкрила керівник осередку організації в Донецькій області, начальник відділу національно-патріотичного виховання та європейської інтеграції Департаменту освіти і науки ДонОДА Олена Василенко. З доповіддю про внесок уродженців Донеччини у боротьбу за незалежність України й розвиток української літератури виступив голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко. Професор Тернопільського національного економічного університету, учасник бойових дій Микола Лазарович розповів про значення рідної української мови, важливість культурно-просвітницької діяльності національно-патріотичного спрямування та презентував свої книги «Українські січові стрільці у боротьбі за волю України» та «Душу й тіло ми положим за нашу свободу…». З вітальною промовою до присутніх звернувся ічнянський волонтер Євген Зінич, який надав велику допомогу для проведення заходу й здійснив доставку великої партії літератури, частина якої була поширена безпосередньо після заходу.

Чарівний світ української мови

Велике позитивне враження на присутніх справили виступ уродженця Луганська, студента першого курсу історичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка Микити Чуканова, завдяки якому присутні змогли по-новому відчути й осмислити вірші В. Сосюри, В. Стуса, М. Руденка й О. Лотоцького, та музичне привітання від талановитого співака естради з Ічні Ігоря Швеця, якого вдячні слухачі назвали «Ічнянським солов᾿єм».

В рамках заходу було представлено документальні відеоролики, присвячені феномену Розстріляного відродження на Донбасі та класику української літератури Миколі Чернявському, що були виготовлені на замовлення Міністерства інформаційної політики України, презентовано низку нових книжок.

Чарівний світ української мови
Чарівний світ української мови
Чарівний світ української мови
Чарівний світ української мови
Чарівний світ української мови